Maymays i Ollerup laver de lækreste salte snacks med indiske krydderier. De er glutenfri og veganske. Men vigtigst af alt... De smager vidunderligt særligt sammen med en god øl.
Sne og slud og hjemmeskole skriger jo på pandekager 😊
Mias Ø tilbyder en dejlig Valentins Tapas Menu den 14. februar ♥️
I dag har jeg været i køkkenet i selskab med jordskokker og æbler og laks. Jeg bliver altid overrasket over hvor godt rå jordskokker smager.
Nytårsdesserten her i huset bliver italiensk vanilje panna cotta i år. Jeg bliver kun rigtig tilfreds hvis en dessert har et strejf af syre, så derfor tilføjer jeg appelsinsirup og hindbærcouli til den søde og fede panna cotta.
Citrusfrugter 🍋
Klassisk risengrød. Jeg har givet den et forsigtigt tvist i form af karamelliserede mandler og appelsinskal.
Mangler du lidt inspiration til forretten nytårsaften? Rimmet torsk er en af mine favoritter. Torsk kan spises hele året, men den er bedst og mest fast i kødet om vinteren.
Her er lidt billeder af min julefrokost fra sidste weekend. Den blev portionsanrettet i emballage fra plant2plast og udleveret ved døren i Egense Forsamlingshus men sådan her så den ud da den blev anrettet på fade.
Skal du lave julegodter til juledagene eller petitfours til kaffen juleaften, så er chokoladetrøfler sagen.
Chokolademousse med whiskey & mørk chokolade 85%. Ikke for sarte sjæle 😀 #chocolatelover
Hvis der skal grøntsager på bordet juleaften (udover de brunede kartofler...) så er denne her kålsalat et godt bud. Den har både syre, sødme og knas og så er den en fryd for øjet.
Mangomousse med pisket mascarpone er en af mine favorit desserter nytårsaften sammen med et godt glas Cava eller to 🙂
Har du lyst til at prøve en lidt anderledes juledessert uden helt at sige farvel til vanilje og mandler og kirsebær? Så kan jeg anbefale dig at kaste dig ud i en vaniljeparfait.
Her til aften kørte jeg vegetarmenu for et lille selskab i Svendborg. De fik bl.a. denne her cremede hokkaido humus. Den er lavet på bagte græskar, kikærter, tahin, æble & citron. Et virkeligt dejligt alternativ til den klassiske humus. #fyensøkologi #goforlocal #smagenaffyn #egenseforsamlingshus www.miaso.dk
Juletid er trilletid ;-)
Ta’ med hjem julefrokost 😊 #plant2plast #lokaleråvarer #økologisk #smagenaffyn #goforlocal #egenseforsamlingshus #coronavenligt
Denne her dejlige smørbagte svampetærte med fynske kartofler & Emmentaler kan du få fingre i hvis du bestiller min TAKE AWAY julefrokost til 1 eller flere personer d. 27. november eller d. 11. december.
Hjemmelavede lækkerier til brunch bordet. Brieost med ristede mandler, pæresirup & frisk timian. Appelsinmarmelade og hjemmerørt nutella på dadler og kakao 😋 www.miaso.dk
De her lækre langtidsbagte cherrytomater fra Fyens Økologi giver umami til vegetar menuen i aften 😋 #egenseforsamlingshus #fyensøkologi #bagtetomater www.miaso.dk
VEGETAR JULEFROKOST FRA MIAS Ø
Her en rigtig dejlig vintersalat med råsyltede æbler og marineret rødkål som også ville passe perfekt til anden juleaften. Jeg har snittet rødkål helt fint på mandolinjernet og vendt det med appelsinsaft og olivenolie. Toppet op med råsyltede æbler, blommer, granatæblekerner, rødløg, ristede mandler og den allersidste persille fra haven 😄 Sprødt og godt 👍 www.miaso.dk/menuer
Figen-chokoladekage med smørcreme, pæresirup & syltede figner 😋 #friskefigner #sirup #figenkage #vinterfrugt #novembermad #syltedefigner www.miaso.dk
Økologiske surdejsboller med sprød skorpe, syrlige noter og saftig krumme. Mel og kerner er kyndigt leveret af Økomølleriet i Ringe👌#surdej #søndagshygge #godtbrød #detgodehåndværk #detgodeliv #detgodebrød #økomølleriet www.miaso.dk
Lune æbletærter med marcipan. De skal serveres med mascarponecreme & bagte kardemomme mandler 😋 www.miaso.dk
Nu kan min liflige julefrokost bestilles i shoppen som take away efter gældende Covid 19 - forholdsregler.
Økologisk mad ud af huset til hele Fyn. Alle priser er inkl. kok & levering. Del gerne ;-)
Sidste ret i perlerækken hos Pasfall var denne her dessert 😊
I efterårsferien var jeg på inspirationsbesøg hos Thomas Pasfall i Odense og jeg er svært begejstret 😊
I efterårsferien var jeg på inspirationsbesøg hos Thomas Pasfall i Odense og jeg er svært begejstret 😉
I efterårsferien var jeg på inspirationsbesøg hos Thomas Pasfall i Odense og jeg er svært begejstret 😊
I efterårsferien var jeg på inspirationsbesøg hos Thomas Pasfall i Odense og jeg er svært begejstret 😊
I efterårsferien var jeg på inspirationsbesøg hos Thomas Pasfall i Odense og jeg er svært begejstret 😊
Denne her pære/vaniljesirup får den flotteste ravfarve og har en dejlig intens smag af... ja pærer! Hemmeligheden er reducér, reducér og reducér 😀 Den består af Clara Friis pærer, rørsukker, æblecidereddike & vanilje og kan bruges over salater, desserter, yoghurt, grød, smoothie med mere. www.miasø.dk
De smukke hokkaido græskar er perfekte i både supper, puréer, salater og kager. Min svendeprøve lå i efteråret og den dag lavede jeg hokkaido puré kogt ind med appelsin. Lækker kombi 😋 Her i efterårsferien har jeg planer om at lave græskar muffins med flødeost creme toppet med poppede græskarkerner som er vendt med honning 🎃 www.miaso.dk
I øjeblikket er Maymays ved at udvikle søde snacks til Mias Ø og dem er jeg meget spændt på at smage 😋
#maymays
#goforlocal
#smagenaffyn
#lokaltsamarbejde
#sundesnacks
#sydfyn
#sydfynskeøhav
#madudafhuset
#madudafhusetfyn
De her er bagt med hvidtøl og kardemomme og dryppet med en citronkaramel sauce. Ikke sidste gang jeg laver den....
#søndagmidtpåugen
Bestil i shoppen og afhent uden for Egense Forsamlingshus.
www.miaso.dk
De er jo fantastiske når de bliver bagt, purérede og karamelliserede og den slags men sådan en helt enkel salat af fx rå jordskokker, æbler og linser i en kærnemælksdressing kan altså også noget.
Sprødt og godt 😊
www.miaso.dk
Det spiller godt sammen synes jeg og så ser det smukt ud.
Rigtig godt nytår til jer ;-)
www.miaso.dk
I dag skal der laves appelsinsirup til nytårsdesserten som er en italiensk vanilje panna cotta.
Den skal serveres med appelsinsirup og hvid chokolade 😜
Rigtig god jul fra mig ;-)
www.miaso.dk
Er du heldig har Mads fra Bendixens Fiskehandel i Svendborg fået en frisk forsyning fra Langeland.
Skal du rimme til nytårsaften skal du være ude i god tid. Den skal nemlig nå at fryse 24 timer så du slipper for parasitter og andet skrammel. Tø den langsomt op i køleskabet natten over. Drys den med salt og sukker og pak den ind i husholdningsfilm og sæt den på køl i mindst 12 timer. Hernæst kan du skylle overskydende salt og sukker af, duppe den tør og skære den ud i helt fine skriver.
Jeg har her anrettet den med råsyltede æbler, rygeostcreme, appelsinskal og persille men den kan også serveres sammen med fx sprød rødbedesalat og en klassisk sennepssauce.
www.miaso.dk/menuer
Sild fra Bendixen, æbler og rødbeder fra Fyens Økologi og gedeost fra Gundestrup var nogle af de gode sager på bordet 👍
#egenseforsamlingshus
#fyensøkologi
#bendixenfiskehandel
#gundestrupmejeri
#plant2plast
De er elsket af alle, kan laves i mange smagsvarianter og så er de faktisk ikke ret svære at lave.
Det skal du bruge:
250 gram god mørk chokolade
2 dl fløde
1 knsp. flagesalt
Opvarm fløden til lige før kogepunktet og hæld det over den hakkede chokolade. Rør godt indtil du får en dejlig glat chokolademasse. Hæld den i et fad beklædt med bagepapir og drys med en smule flagesalt. Er din chokolade meget mørk kan du overveje at tilsætte lidt honning. Sæt på køl natten over. Den kan også fint fryses så lav hellere en dobbeltportion med det samme ;-)
Du kan tilsætte hakkede nødder, mandler eller valnødder og smage til med fx lakridspulver eller kanel. Her har jeg lavet dem med flagesalt og hakkede pistaciekerner.
www.miaso.dk
Hemmeligheden bag en delikat kålsalat synes jeg er mandolinjernet. Det skal snittes helt fint og så skal det vendes med fx kirsebæreddike, granatæbleeddike eller appelsinsaft et par timer før servering.
Her har jeg brugt rødkål, råsyltede æbler, rødløg og granatæblekerner. Appelsiner og tranebær ville også passe glimrende ;-)
www.miaso.dk
Her har jeg serveret den sammen med lynsyltede pærer, karamelliserede mandler og lun kirsebærkompot.
Det skal du bruge til din parfait: (4 personer)
1/2 vaniljestang
4 dl fløde
4 æggeblommer
60 gram rørsukker
1 knsp salt
Pisk det hele sammen til en fast masse, hæld på små glas og frys i mindst 3 timer. Tages ud 1/2 før den serveres.
God fornøjelse med juleforberedelserne derude ;-)
www.miaso.dk
Jeg elsker petit four og marcipankonfekt og chokoladetrøfler og hjemmelavede karameller og den slags og mange af mine kunder har smagt mine chokoladetrøfler med ristede mandler på et eller andet tidspunkt.
Men hjemme hos mig selv er det altid de her dadelkugler som vinder pladsen på sofabordet i julen. De smager vanvittig godt, er nemme at lave og så kan man spise ret store mængder med rimelig god samvittighed ;-D
Jeg blender 400 g dadler med 150 g kokosmel, 6 spsk god kakao, 2 tsk kanel, 1 dl frisk appelsinsaft, lidt revet skal og lidt vanilje. Tril i kakao og sæt på køl. De egner sig også rigtig fint til at fryse ned og gemme til fx kaffen juleaften.
De kan varieres på mange måder. Tril i kanel eller lakridspulver eller hakkede nødder eller tilsæt et knips salt og lidt peanutbutter til dadelmassen før du triller.
Man kan også udskifte dadlerne med figner hvis man vil have en sundere version.
God trilning til jer alle ;-)
www.miaso.dk
Du kan bestille i shoppen og afhente uden for Egense Forsamlingshus.
www.miaso.dk/vare-kategori/julefrokost/
Nu er det muligt at bestille en dejlig vegetarisk udgave af min liflige julefrokost.
https://miasø.dk/vare-kategori/julefrokost/
Den frister med bl.a. saltbagt selleri med mozzarella & salvie, bagte blommetomater vendt med ristede hvedekerner & friske krydderurter, cremet græskarhumus med appelsin & yoghurt, rødbedetatar med vinterurter, granatæbleeddike & lokal honning, smørbagt svampegalette med gedeost, sprøde røde kål med granatæblekerner, appelsiner & honningristede kerner og andre lækkerier...
Vælg mellem 27. november og 11. december. Del gerne 😉
https://xn--mias-jra.dk/vare-kategori/julefrokost/
www.miaso.dk
Han havde lavet sin egen udgave af Kæmpeeskimoen med solbærsorbet, mandelkaramel & krokant. Total blærerøv! (6/6)
#goforlocal #smagenaffyn #kæmpeeskimo #solbær #sorbet #krokant
www.miaso.dk
Smuk, enkel og meget smagfuld mad. Her er det kalvemørbrad med unghanefars, Karl Johan, selleripuré, kalvesky & brombær. Efterår på tallerkenen 😊 (5/6)
#thomaspasfall #goforlocal #smagenaffyn #danskkalv #unghane #brombær
www.miaso.dk
Smuk, enkel og meget smagfuld mad.
Her Pasfalls udgave af "fish and chips" med sprød torsk, kartoffel confit og brunet smør. Ægte comfort food 😉 (4/6)
#restaurantpasfall #goforlocal #smagenaffyn #fishandchips #comfortfood #brunetsmør
www.miaso.dk
Smuk, enkel og meget smagfuld mad. Her torskesoufflé med spinatcreme, syltet tomat, urteolie & fiskereduktion. Så lækkert! (3/6)
#thomaspasfall #goforlocal #smagenaffyn #soufflé #friskfisk #torsk #reduktion
www.miaso.dk
Smuk, enkel og meget smagfuld mad. Her er det hapsere med sprøde kartoffelchips, andeterrine, hummerchips og hummermayo. Totalt blæret 😊 (2/6)
#thomaspasfall #goforlocal #smagenaffyn #hapser #hummer #terrine
www.miaso.dk
Smuk, enkel og meget smagfuld mad. Her østers naturel med brændt citron. (1/6)
#thomaspasfall #goforlocal #smagenaffyn #østersnaturel
www.miaso.dk