Jeg finder inspiration alverdens steder i naturen, hos lokale producenter og hos andre madnørder som mig selv.

Jeg får bl.a. nogle gange måltidskasser fra Skagen Food og oste med tilbehør fra Arla Unika og take away fra andre madfirmaer. Alt sammen for at finde inspiration og få nye idéer til hvad jeg kan tilbyde i Mias Ø.

Her har jeg fx fået en kasse med lækre oste ind ad døren fra Arla Unika: rødkit, den hvide dame, blåskimmel, og vesterhavsost med salte mandler, tomatmarmelade og syrlig mousserende æblevin. Så lækkert!

www.miaso.dk
...

Nye danske jordbær har jo kultstatus her til lands og det er ikke så underligt.

Alene duften giver mig billeder af bare fødder i min farmors køkkenhave, når der var sommerfest i haven og farfar stod på hovedet for hele familien. Nå tilbage til emnet.... Jordbær!

Her har jeg bagt en klassisk lagkage med jordbærcreme, flødeskum & friske nye jordbær. Mums!
...

Tilbage i Lises køkken denne uge hvor jeg forbereder mad til bryllup på Helnæs Mølle.

De skal have de her herlige hvide asparges fra Fyens Økologi toppet med bælgærter, nye ærteskud, rugbrødschips & ramsløg mayo 💚

Kasper fra Brødkompaniet har lovet at bage 😊

#brødkompagniet
#fyensokologi
#helnæsmølle
#støtlokalt5700
#høkildegård
#goforlocal
...

Det er travle tider i køkkenet nu hvor vi må feste sammen igen.

Udover fødevaremarked på Skaarupøre Vingaard bød weekenden også på en hyggelig brunch i de smukke omgivelser i Egense Forsamlingshus.

Skønt at have travlt igen 😊

#egenseforsamlingshus
#støtlokalt5700
#lokaltsamarbejde
#fyensokologi
#økomøllerietkragegården
#gundestrupmejeri
#goforlocal
#SmagenAfFyn
...

Tak for en helt igennem skøn dag hos Carsten og Bente på Skaarupøre Vingaard.

Fantastisk vejr, glade mennesker, dejlig jazz og liflig mad og vin.

Og tak til alle jer som kiggede forbi og smagte på min blinis med anderillette og nye økoasparges 😉
...

Sommeren er kommet til Sydfyn og tak for det 😊

Det kalder på lette kolde anretninger som denne her smukke sag med lufttørret skinke, saftig honningmelon & mozzarella. Top op med nye ærteskud og din bedste olivenolie.

Bør nydes udendørs sammen med et godt glas hvidvin 💚

#sommermad
#sydfyn
#støtlokalt5700❤️
#økologiskmad
...

Denne her rabarberlagkage er et ægte sommerhit.

Den er fyldt med rabarbersylt og mascarponecreme og toppet med høvlet hvid chokolade & spæde nye rosenblade.

#rabarber
#smagenaffyn
#goforlocal
#lokaltsamarbejde
#økomøllerietkragegården
#fyensokologi
...

Jeg får i øjeblikket mange forespørgsler og det er rigtig dejligt.

Det betyder at jeg nu er fuldt booket frem til ultimo september.

Tak for jeres opbakning 💚

#støtlokalt
#støt5700
#goforlocal
#lokaltsamarbejde
#SmagenAfFyn
...

Min sensommermenu til konfirmationen byder på røget laks fra Røgeri Hindsholm, rosastegt sommerkalv, økologisk skovkylling & fynske jordbær.

Se link I bio.

FORRET 1
Smørbagt blinis med marinerede rejer, citruscreme, friske ærteskud & urteolie.

eller

FORRET 2
Cremet lakserilette på varmrøget laks fra Røgeri Hindsholm med friskost, purløg & rugbrødschips

HOVEDRETSBUFFET
Rosastegt kalv fra fritgående kvæg toppet med urte gremolata.

Marineret skovkylling med ingefær, soya, sort sesam & frisk lime.

Nye ristede kartofler fra Fyens Økologi vendt med bagte tomater, smør & salvie.

Klassisk caprese med solmodne blommetomater, rødløg, mozzarella & frisk basilikum.

Sprød sommersalat med spinat, nye citrusmarinerede gulerødder & granatæblevinaigrette.

Mild fetacreme med bagte peberfrugter, røget paprika & friske krydderurter.

Hertil Mias langtidshævede surdejsbrød på friskmalet mel fra Økomølleriet.

DESSERT 1
Hvid chokoladecreme med lime, pistaciekerner & masser af friske fynske jordbær.

eller

DESSERT 2
Mørk chokolade brownie med flydende karamel, vaniljecreme & mandelknas
...

Denne her ramsløgsuppe er overraskende lækker. Frisk og cremet.

Jeg fryser de friske ramsløg ned her i april og så har jeg til suppe og pesto hele sommeren.

Suppen er kogt ned med hjemmelavet kyllingefond og smagt til med citronsaft og havsalt.

Her serveret med bagte tomater, kylling og dobbelt cremefraiche fra Christiansfeld Mejeri.

Den ville også klæde hvid fisk eller nye asparges, tænker jeg.
...

Kardemommevafler ❤ ...

Lille private dining selskab på Lillemarken her til aften hos Trine og Morten.

Dejlig mad. Dejlig vin. Dejlige mennesker.

#goforlocalfood
...

Jeg karamelliserer mandler til desserter og jeg vil anslå at der er cirka halvdelen tilbage når jeg er færdig 😅 ...

Lune surdejsboller lige ud af ovnen.

Bagt med kun 3 ingredienser: vand, salt og mel og så en masse tålmodighed naturligvis ;-)

#surdejsbrød
#økomølleriet
#SmagenAfFyn
#goforlocal
#støtlokalt
#støtlokalt5700❤️
...

Her er menuen til et sommerbryllup med 130 kuverter, hvor jeg skal lave maden på Edelsminde Gods til september.

Jeg synes selv den er blevet rigtig vellykket ;-)

Brudeparret ønsker sig en uformel fest med alverdens småretter anrettet på madboder. Jeg tror vi får en fest både foran og bagved kulissen ;-D

Lakserillette på varmrøget laks fra Røgeri Hindsholm med brøndkarsesalat & friterede kapers.
*
Små fiskecanapéer og rygeostcreme fra Gundestrup Mejeri rørt med syrlige æbler & sommerurter.
*
Lynstegt sesamkylling med ingefær, lime & sort sesam.
*
Røget lam fra Høkildegård med tykmælkscreme, syltet fennikel & dild.
*
Rosastegt kalv garneret med ristet nøddegremolata & solsikkespirer.
*
Grillet sommerkål fra Fyens Økologi med kantareller, bælgærter & høvlet parmesan.
*
Urtesalat med syltede fynske rabarber, kørvel & gedeost. *
Pommes Anna med brunet smør & frisk timian.
*
Cremet ærtepuré med poppede græskarkerner & sommerurter.
*
Krydret fetacreme med bagte peberfrugter, chili & røget paprika.
*
Hertil langtidshævet surdejsbrød fra Brødkompaniet.

DET SØDE
Fynske blommer bagt med hvid chokolade & havreknas.
*
Små marcipankager med kirsebær & karamelliserede mandler.
*
Vanilje pannacotta med hindbær, lime & mynte.
...