Kursus forplejning på Trente Mølle denne uge bød blandt andet på de her grønne frækkerter.

Spinatvafler med rørt ørredcreme og syltede rødløg 😋

#danskfisk
#ørred
#vafler
#vaflertilaftensmad
#fynerfin
#madudafhuset
#smagenaffyn
#goforlocal
#inspirationtilmad
...

De næste 3 dage står jeg for kursus forplejning på Trente Mølle her på Fyn.

De skal have vegetariske retter med masser af friske grøntsager og æg fra Fyens Økologi, tørrede krydderier fra Mandala, mel og kerner fra Økomølleriet og gedeost fra Gundestrup Mejeri.

#fyensøkologi
#mandalaorganic
#økomølleriet
#gundestrupmejeri
#smagenaffyn
#goforlocal
#økologiskmad
#økolokal
#lokalsamarbejde
#madmedmedfølelse
#madmedkærlighed
...

Fineste lille specialforretning med masser af økologiske varer af høj kvalitet. Ligesom at gå ind i helsekosten på Nørrebro - bare bedre.

Den er drevet af ildsjælene Camilla og Martha. Støt dem 😊

#lokaltsamarbejde
#økologi
#lokaløkologi
#økologiskmad
#goforlocal
#smagenaffyn
#fyensøkologi
#økomølleriet
#fynschokolade
#iværksætteri
...

Nytårstorsken er nu færdig rimmet. 🐟

Den skal indtages sammen med rigelige mængder iskold Spansk Cava fra Økologisk Vinimport i Svendborg.

Tak for den og de andre flasker Klaus Holm 👌

Rimning er en gammeldags svensk konserverings metode, som har den fine sideeffekt at den fremhæver de milde smage i fisken. Derfor kaldes rimning også tit for gourmetsaltning nu til dags.

Drys 300g rå torsk med 1 spsk salt og 1,5 tsk sukker og lad det trække i køleskabet natten over.

Har du ikke så god tid kan du udskære fisken i helt tynde skiver før du drysser og så kan den nøjes med at stå et par timer.

Perfekt til en delikat forret.

Haps. 😋

Jeg ønsker alle en herlig overrislet nytårsaften. Vi ses i det nye. 🍾

Kærlig hilsen
Mia

#rimning
#danskfisk
#torsk
#økologiskmad
#økologi
#madudafhuset
#bryllupsinspiration
#inspirationtilmad
#goforlocal
#smagenaffyn
#bendixensfiskehandel
#nytårsmenu
#nytårsmenu2021
...

Så blev det også jul her hos mig med sneen dalende stille fra himlen det meste af dagen i går.

Min søn på 8 år insisterede på, at vi skulle cykle igennem Syltemae Ådal i dalende sne og med mudder op til lårene i går aftes.

En lidt uventet juletradition men absolut en udemærket måde at gå på juleferie på 😀

Der har været ret stille i køkkenet her i december og jeg har af gode grunde ikke lavet store selskaber.

Til gengæld glæder jeg mig rigtig meget til foråret og sommeren, hvor jeg forhåbentlig får lov til at lave dejlig mad til de mange bryllupper og konfirmationer som er blevet booket længe før den anden nedlukning.

Fingers crossed 🤞

Rigtig glædelig jul allesammen. 🌲
Kærlig hilsen
Mia

#madudafhuset
#goforlocal
#lokaltsamarbejde
#økologi
#økologiskmad
#inspirationtilmad
#julemad
#julehygge
#juleferie
#julen21
...

Marcipankager med kirsebær, mandelkrokant og rød skovsyre.

Haps 😋

#juledessert
#dessertinspiration
#julemad
#kirsebær
#mandler
#madudafhuset
#syltedekirsebær
#dessert
#marcipankage
...

Dejlig chewy og smækfyldt med ristede hasselnødde kerner, tranebær og varme krydderier.

Italiensk panforte er et virkelig lækkert alternativ til julens marcipan konfekt.

#panforte
#italienskmad
#konfekt
#julekonfekt
#madudafhuset
#økologiskmad
#smagenaffyn
#goforlocal
#lokaløkologi
#inspirationtiljulemad
#julegodter
...

Vintersalat med marineret kål, bagte peberfrugter & soyamandler.

www.miaso.dk

#vintermad
#vintersalat
#kål
#lokaløkologi
#inspirationtilmad
#mættendesalat
#madudafhuset
#kokkenshverdagsmad
#hverdagsmad
#mandler
#soyamandler
#peberfrugt
...

Bagte figner med blå ost, æbler, lokal honning og genstridig timian fra haven. Haps ☘

#madudafhuset
#goforlocal
#smaggenaffyn
#lokaleråvarer
#økologiskmad
#lokaløkologi
#fynerfin
#inspirationtilmad
#figner
#krydderurter
#lokalhonning
...

Brændte mandler blev såvidt vides opfundet af en fransk kok i 1600 tallet.

De kan laves i mange varianter fx med smag af kanel, vanilje og lakrids.

Oprindeligt blev de lavet med smuttede mandler men jeg foretrækker dem med skind, fordi der sidder god smag og bitterhed i skindet.

#december
#brændtemandler
#juleknas
#juleforberedelser
#inspirationtiljul
#julehygge
#goforlocal
#smagenaffyn
#styrketerhvervigadeplan
#madudafhusetfyn
#julensduft
...

Prøvesmagning her til aften 😋

Et vordende brudepar fra Sjælland skal holde deres bryllup her på Sydfyn til næste sommer og fik lov til at smage lidt på min mad.

Intens og cremet muslingebisque

Svamperulle med mascarponecreme og tørrede kapers

Sous vide øko oksebov med sort sesam og urte mayo

Karameltærte med fynske pærer og kirsebærsirup

Vanilje panna cotta med kompot af ribs og hvid chokolade

#bryllupsmenu
#sommerbryllup
#edelsmindegods
#lokaleråvarer
#fynerfin
#økologi
#økolokal
#madudafhuset
#styrketerhvervigadeplan
#lokaltsamarbejde
...

Smuk anretning med syltet fennikel, oliven og røget lammekølle fra Høkildegård. ...

Økologisk rib eye i selskab med hjemmerørt hvidløgssmør og friske urter fra haven ☘ ...

Bestil smuk og smagfuld mad til festen med sæsonens lokale økologiske råvarer.

De første bryllupper og konfirmationer er booket til 2022, så skal du sikre dig skøn mad med masser af lokal økologi til din fest, så er det nu du skal booke Mias Ø.

www.miaso.dk
...

JULEFROKOST À LA Mias Ø

Kan leveres alle fredage i november og december (min. 20 kuverter)

www.miaso.dk/julebuffet

MENU
Mias hjemmelavede æblesild med nelliker & hvid portvin.

Smørbagt blinis med cremet torskemousse & urteolie.

Glaseret økogris med ingefær, appelsin & mandler.

Rødbedetatar med vinterurter fra Fyens Økologi, blommeeddike & lokal honning.

Okserillette på økologisk oksekød med anisrødbeder & syltede rødløg.

3 gode oste fra Gundestrup Mejeri med pærekompot & knas.

Hertil friskbagt surdejsflute på mel fra Økomølleriet.

DESSERT
Saftig kirsebærmazarin med hvid chokolade, pisket mascarponecreme & sprød krokant.

NB Billedet er til blikfang.
...

Jeg var helt høj og ør i smagsløgene i tirsdags hvor Thomas Pasfall i Odense husede semifinalen i kokkenes kokkekurrence.

De dygtige og purunge kokkeelever skulle nyfortolke klassiske retter med kalvemørbrad, kalveskank og brisler.

Carl Emil fra Lieffroy løb med sejren med hans brisler og jomfruhummer. Fuldt fortjent. Virkelig lækkert og inspirerende arrangement 👌
...

Sprød islagkage med kiksebund og saltkaramel 😋

#sundayslikethese
#islagkage
#inspirationtildessert
#inspirationtilmad
#saltkaramel
#dessertstagram
#dessertlover
#madudafhusetfyn
#sommerenerikkeover
#iskoldkærlighed
#iskoldt
#miaso
...

Forret til arrangement på Skaarupøre Vingaard tidligere på måneden.

Rillette - kartoffelblinis - tykmælkscreme - bolsjebede - syltet agurk - salte mandler - urteolie.

#skaarupørevingaard
#madudafhusetfyn
#fyensokologi
#smagenaffyn
#goforlocalfood
#goforlocal
#danskvin
#biodynamicwine
#lokaltsamarbejde
#styrketerhvervigadeplan
#fynerfin
#inspirationtilbryllup
#inspirationtilforret
...

Marcipankager med kirsebærsylt, honningristede mandler & rød skovsyre.

#smagenaffyn
#goforlocal
#styrketerhvervigadeplan
#madudafhusetfyn
#inspirationtildessert
#dessertstagram
#desserttid
#instagramablefood
...

Tak for de her flotte surdejsbrød Theis 😋 ...

Tak for denne her ualmindeligt smukke og aromatiske mynte fra Fyens Økologi.

Den skal pryde min blåbær panna cotta denne weekend og bruges i min kolde ærtesuppe og i min mynteolie.

Slurp 😋
...

Makrel fra Kerteminde med stikkelsbær kompot, kartoffelcreme med brunet smør, syltede kartofler, bakskuldmayo og rugbrødscrumble.

Herlig aften med rigtig lækker mad og gode historier her på Forsorgsmuseet 😊

#smagenaffyn
#tastefunen
#kulinarisksydfyn
#forsorgsmuseet
...

Fra en flink nabo. Mums 😊 ...

Ferskensalat med basilikum, burrata og balsamisk æbleedikke.

#sommermad
#sommermenu
#inspirationtilmad
#bryllupsmad
#bryllupsmenú
#tilbehør
#tilbehørtilaftensmaden
#økologiskmad
#madudafhusetfyn
#goforlocal
#smagenaffyn
#kulinarisksydfyn
...

Jeg finder inspiration alverdens steder i naturen, hos lokale producenter og hos andre madnørder som mig selv.

Jeg får bl.a. nogle gange måltidskasser fra Skagen Food og oste med tilbehør fra Arla Unika og take away fra andre madfirmaer. Alt sammen for at finde inspiration og få nye idéer til hvad jeg kan tilbyde i Mias Ø.

Her har jeg fx fået en kasse med lækre oste ind ad døren fra Arla Unika: rødkit, den hvide dame, blåskimmel, og vesterhavsost med salte mandler, tomatmarmelade og syrlig mousserende æblevin. Så lækkert!

www.miaso.dk
...

Nye danske jordbær har jo kultstatus her til lands og det er ikke så underligt.

Alene duften giver mig billeder af bare fødder i min farmors køkkenhave, når der var sommerfest i haven og farfar stod på hovedet for hele familien. Nå tilbage til emnet.... Jordbær!

Her har jeg bagt en klassisk lagkage med jordbærcreme, flødeskum & friske nye jordbær. Mums!
...

Tak for en helt igennem skøn dag hos Carsten og Bente på Skaarupøre Vingaard.

Fantastisk vejr, glade mennesker, dejlig jazz og liflig mad og vin.

Og tak til alle jer som kiggede forbi og smagte på min blinis med anderillette og nye økoasparges 😉
...

Sommeren er kommet til Sydfyn og tak for det 😊

Det kalder på lette kolde anretninger som denne her smukke sag med lufttørret skinke, saftig honningmelon & mozzarella. Top op med nye ærteskud og din bedste olivenolie.

Bør nydes udendørs sammen med et godt glas hvidvin 💚

#sommermad
#sydfyn
#støtlokalt5700❤️
#økologiskmad
...

Denne her rabarberlagkage er et ægte sommerhit.

Den er fyldt med rabarbersylt og mascarponecreme og toppet med høvlet hvid chokolade & spæde nye rosenblade.

#rabarber
#smagenaffyn
#goforlocal
#lokaltsamarbejde
#økomøllerietkragegården
#fyensokologi
...