Sne og slud og hjemmeskole skriger jo på pandekager 😊

De her er bagt med hvidtøl og kardemomme og dryppet med en citronkaramel sauce. Ikke sidste gang jeg laver den....

#søndagmidtpåugen
...

Mias Ø tilbyder en dejlig Valentins Tapas Menu den 14. februar ♥️

Bestil i shoppen og afhent uden for Egense Forsamlingshus.

www.miaso.dk
...

Nytårsdesserten her i huset bliver italiensk vanilje panna cotta i år. Jeg bliver kun rigtig tilfreds hvis en dessert har et strejf af syre, så derfor tilføjer jeg appelsinsirup og hindbærcouli til den søde og fede panna cotta.

Det spiller godt sammen synes jeg og så ser det smukt ud.

Rigtig godt nytår til jer ;-)

www.miaso.dk
...

Citrusfrugter 🍋

I dag skal der laves appelsinsirup til nytårsdesserten som er en italiensk vanilje panna cotta.

Den skal serveres med appelsinsirup og hvid chokolade 😜
...

Glædelig juuuuul 😊♥️🎄 ...

Klassisk risengrød. Jeg har givet den et forsigtigt tvist i form af karamelliserede mandler og appelsinskal.

Rigtig god jul fra mig ;-)

www.miaso.dk
...

Mangler du lidt inspiration til forretten nytårsaften? Rimmet torsk er en af mine favoritter. Torsk kan spises hele året, men den er bedst og mest fast i kødet om vinteren.

Er du heldig har Mads fra Bendixens Fiskehandel i Svendborg fået en frisk forsyning fra Langeland.

Skal du rimme til nytårsaften skal du være ude i god tid. Den skal nemlig nå at fryse 24 timer så du slipper for parasitter og andet skrammel. Tø den langsomt op i køleskabet natten over. Drys den med salt og sukker og pak den ind i husholdningsfilm og sæt den på køl i mindst 12 timer. Hernæst kan du skylle overskydende salt og sukker af, duppe den tør og skære den ud i helt fine skriver.

Jeg har her anrettet den med råsyltede æbler, rygeostcreme, appelsinskal og persille men den kan også serveres sammen med fx sprød rødbedesalat og en klassisk sennepssauce.

www.miaso.dk/menuer
...

Skal du lave julegodter til juledagene eller petitfours til kaffen juleaften, så er chokoladetrøfler sagen.

De er elsket af alle, kan laves i mange smagsvarianter og så er de faktisk ikke ret svære at lave.

Det skal du bruge:

250 gram god mørk chokolade
2 dl fløde
1 knsp. flagesalt

Opvarm fløden til lige før kogepunktet og hæld det over den hakkede chokolade. Rør godt indtil du får en dejlig glat chokolademasse. Hæld den i et fad beklædt med bagepapir og drys med en smule flagesalt. Er din chokolade meget mørk kan du overveje at tilsætte lidt honning. Sæt på køl natten over. Den kan også fint fryses så lav hellere en dobbeltportion med det samme ;-)

Du kan tilsætte hakkede nødder, mandler eller valnødder og smage til med fx lakridspulver eller kanel. Her har jeg lavet dem med flagesalt og hakkede pistaciekerner.

www.miaso.dk
...

Chokolademousse med whiskey & mørk chokolade 85%. Ikke for sarte sjæle 😀 #chocolatelover ...

Hvis der skal grøntsager på bordet juleaften (udover de brunede kartofler...) så er denne her kålsalat et godt bud. Den har både syre, sødme og knas og så er den en fryd for øjet.

Hemmeligheden bag en delikat kålsalat synes jeg er mandolinjernet. Det skal snittes helt fint og så skal det vendes med fx kirsebæreddike, granatæbleeddike eller appelsinsaft et par timer før servering.

Her har jeg brugt rødkål, råsyltede æbler, rødløg og granatæblekerner. Appelsiner og tranebær ville også passe glimrende ;-)

www.miaso.dk
...

Mangomousse med pisket mascarpone er en af mine favorit desserter nytårsaften sammen med et godt glas Cava eller to 🙂 ...

Har du lyst til at prøve en lidt anderledes juledessert uden helt at sige farvel til vanilje og mandler og kirsebær? Så kan jeg anbefale dig at kaste dig ud i en vaniljeparfait.

Her har jeg serveret den sammen med lynsyltede pærer, karamelliserede mandler og lun kirsebærkompot.

Det skal du bruge til din parfait: (4 personer)
1/2 vaniljestang
4 dl fløde
4 æggeblommer
60 gram rørsukker
1 knsp salt

Pisk det hele sammen til en fast masse, hæld på små glas og frys i mindst 3 timer. Tages ud 1/2 før den serveres.

God fornøjelse med juleforberedelserne derude ;-)

www.miaso.dk
...

Juletid er trilletid ;-)

Jeg elsker petit four og marcipankonfekt og chokoladetrøfler og hjemmelavede karameller og den slags og mange af mine kunder har smagt mine chokoladetrøfler med ristede mandler på et eller andet tidspunkt.

Men hjemme hos mig selv er det altid de her dadelkugler som vinder pladsen på sofabordet i julen. De smager vanvittig godt, er nemme at lave og så kan man spise ret store mængder med rimelig god samvittighed ;-D

Jeg blender 400 g dadler med 150 g kokosmel, 6 spsk god kakao, 2 tsk kanel, 1 dl frisk appelsinsaft, lidt revet skal og lidt vanilje. Tril i kakao og sæt på køl. De egner sig også rigtig fint til at fryse ned og gemme til fx kaffen juleaften.

De kan varieres på mange måder. Tril i kanel eller lakridspulver eller hakkede nødder eller tilsæt et knips salt og lidt peanutbutter til dadelmassen før du triller.

Man kan også udskifte dadlerne med figner hvis man vil have en sundere version.

God trilning til jer alle ;-)

www.miaso.dk
...

Ta’ med hjem julefrokost 😊 #plant2plast #lokaleråvarer #økologisk #smagenaffyn #goforlocal #egenseforsamlingshus #coronavenligt ...

En vanvittig smuk morgen at møde vanvittig tidligt på 😎 ...

Denne her dejlige smørbagte svampetærte med fynske kartofler & Emmentaler kan du få fingre i hvis du bestiller min TAKE AWAY julefrokost til 1 eller flere personer d. 27. november eller d. 11. december.

Du kan bestille i shoppen og afhente uden for Egense Forsamlingshus.

www.miaso.dk/vare-kategori/julefrokost/
...

Hjemmelavede lækkerier til brunch bordet. Brieost med ristede mandler, pæresirup & frisk timian. Appelsinmarmelade og hjemmerørt nutella på dadler og kakao 😋 www.miaso.dk ...

De her lækre langtidsbagte cherrytomater fra Fyens Økologi giver umami til vegetar menuen i aften 😋 #egenseforsamlingshus #fyensøkologi #bagtetomater www.miaso.dk ...

VEGETAR JULEFROKOST FRA MIAS Ø

Nu er det muligt at bestille en dejlig vegetarisk udgave af min liflige julefrokost.

https://miasø.dk/vare-kategori/julefrokost/

Den frister med bl.a. saltbagt selleri med mozzarella & salvie, bagte blommetomater vendt med ristede hvedekerner & friske krydderurter, cremet græskarhumus med appelsin & yoghurt, rødbedetatar med vinterurter, granatæbleeddike & lokal honning, smørbagt svampegalette med gedeost, sprøde røde kål med granatæblekerner, appelsiner & honningristede kerner og andre lækkerier...
...

Figen-chokoladekage med smørcreme, pæresirup & syltede figner 😋 #friskefigner #sirup #figenkage #vinterfrugt #novembermad #syltedefigner www.miaso.dk ...

Økologiske surdejsboller med sprød skorpe, syrlige noter og saftig krumme. Mel og kerner er kyndigt leveret af Økomølleriet i Ringe👌#surdej #søndagshygge #godtbrød #detgodehåndværk #detgodeliv #detgodebrød #økomølleriet www.miaso.dk ...

Lune æbletærter med marcipan. De skal serveres med mascarponecreme & bagte kardemomme mandler 😋 www.miaso.dk ...

Nu kan min liflige julefrokost bestilles i shoppen som take away efter gældende Covid 19 - forholdsregler.

Vælg mellem 27. november og 11. december. Del gerne 😉

https://xn--mias-jra.dk/vare-kategori/julefrokost/
...

Økologisk mad ud af huset til hele Fyn. Alle priser er inkl. kok & levering. Del gerne ;-)

www.miaso.dk
...

Sidste ret i perlerækken hos Pasfall var denne her dessert 😊

Han havde lavet sin egen udgave af Kæmpeeskimoen med solbærsorbet, mandelkaramel & krokant. Total blærerøv! (6/6)

#goforlocal #smagenaffyn #kæmpeeskimo #solbær #sorbet #krokant

www.miaso.dk
...

I efterårsferien var jeg på inspirationsbesøg hos Thomas Pasfall i Odense og jeg er svært begejstret 😊

Smuk, enkel og meget smagfuld mad. Her er det kalvemørbrad med unghanefars, Karl Johan, selleripuré, kalvesky & brombær. Efterår på tallerkenen 😊 (5/6)

#thomaspasfall #goforlocal #smagenaffyn #danskkalv #unghane #brombær

www.miaso.dk
...

I efterårsferien var jeg på inspirationsbesøg hos Thomas Pasfall i Odense og jeg er svært begejstret 😉

Smuk, enkel og meget smagfuld mad.

Her Pasfalls udgave af "fish and chips" med sprød torsk, kartoffel confit og brunet smør. Ægte comfort food 😉 (4/6)

#restaurantpasfall #goforlocal #smagenaffyn #fishandchips #comfortfood #brunetsmør

www.miaso.dk
...

I efterårsferien var jeg på inspirationsbesøg hos Thomas Pasfall i Odense og jeg er svært begejstret 😊

Smuk, enkel og meget smagfuld mad. Her torskesoufflé med spinatcreme, syltet tomat, urteolie & fiskereduktion. Så lækkert! (3/6)

#thomaspasfall #goforlocal #smagenaffyn #soufflé #friskfisk #torsk #reduktion

www.miaso.dk
...

I efterårsferien var jeg på inspirationsbesøg hos Thomas Pasfall i Odense og jeg er svært begejstret 😊

Smuk, enkel og meget smagfuld mad. Her er det hapsere med sprøde kartoffelchips, andeterrine, hummerchips og hummermayo. Totalt blæret 😊 (2/6)

#thomaspasfall #goforlocal #smagenaffyn #hapser #hummer #terrine

www.miaso.dk
...

I efterårsferien var jeg på inspirationsbesøg hos Thomas Pasfall i Odense og jeg er svært begejstret 😊

Smuk, enkel og meget smagfuld mad. Her østers naturel med brændt citron. (1/6)

#thomaspasfall #goforlocal #smagenaffyn #østersnaturel

www.miaso.dk
...

Denne her pære/vaniljesirup får den flotteste ravfarve og har en dejlig intens smag af... ja pærer! Hemmeligheden er reducér, reducér og reducér 😀 Den består af Clara Friis pærer, rørsukker, æblecidereddike & vanilje og kan bruges over salater, desserter, yoghurt, grød, smoothie med mere. www.miasø.dk ...

Blåbær cheesecake og sort kaffe. Ja tak ☕️ God søndag 😊 www.miaso.dk ...

De smukke hokkaido græskar er perfekte i både supper, puréer, salater og kager. Min svendeprøve lå i efteråret og den dag lavede jeg hokkaido puré kogt ind med appelsin. Lækker kombi 😋 Her i efterårsferien har jeg planer om at lave græskar muffins med flødeost creme toppet med poppede græskarkerner som er vendt med honning 🎃 www.miaso.dk ...