Hej, jeg hedder Mia

Jeg er uddannet gastronom fra Svendborg Erhvervsskole hvor jeg sluttede min svendeprøve med et 12-tal og en sølvmedalje. Jeg har lavet økologisk mad til fester og større arrangementer siden 2007, hvor jeg slog mine folder i Århus. Siden flyttede min familie og jeg til Sydfyn, hvor jeg startede Mias Ø i 2014. Her på Sydfyn møder jeg mange mennesker som også har en passion for økologi, kvalitet og bæredygtighed, og jeg nyder at omgive mig med mange dygtige, lokale producenter som også sætter en ære i ordentlige råvarer.

Salt, sprødt & sødt

Mine buffeter er gerne bygget op omkring de grøntsager som er i sæson lige nu – og masser af dem.

Der vil typisk være 3-4 slags tilbehør med kartofler, couscous og salater med saftige dressinger, krydderurter og noget sprødt på toppen samt en rørt dip som fx humus eller fetacreme.

Hertil serverer jeg noget lækkert, langtidsstegt økologisk kød – fx fra frilandsgris eller fritgående kvæg efter princippet lidt men meget godt samt mit langtidshævede surdejsbrød og rørt smør.

Desserten tager typisk udgangspunkt i sæsonens frugter med sprøde, søde og sure elementer og kan tallerkenanrettes eller laves som en dessertbuffet.

 

Lokale producenter

Sydfyn er et slaraffenland af lokale økologiske frugt- og grøntsagsavlere, bæredygtige kvægholdere og mikrobryggerier. Det udnytter jeg naturligvis til fulde og gør meget gerne brug af de lokale råvarer som passer ind i mit køkken.

 

Mad lavet fra bunden

Min mad bliver lavet fra bunden, og jeg tager mig god tid til det. Brødet laves på surdej som er rig på vildgær og mælkesyrebakterier. Kødet langtidssteges i 4-5 timer før det hviler og udskæres. 

Økologi

Jeg er vokset op ude på landet i et hjem hvor der blev taget hensyn til dyr og miljø, og hvor økologi og sunde madvaner var en selvfølge. De værdier er blevet en del af mig og den måde jeg går i køkkenet på.

 

Du kan skrive til mig her