Hej, jeg hedder Mia

Jeg valgte for 2 år siden at lægge min karriere som sprogunderviser bag mig og forfølge drømmen om at få mit eget økologiske madfirma her langt ude på landet på Sydfyn. Sidste år blev jeg uddannet kok fra FOOD i Svendborg, og nu laver jeg økologisk mad til fester og selskaber på hele Sydfyn. Jeg har egentlig lavet mad til større arrangementer siden 2007, hvor jeg slog mine folder i Århus men altid ved siden af andre jobs som underviser. Siden flyttede min familie og jeg ind i min mands barndomshjem nær Ballen, og jeg startede Mias Ø. Her på Sydfyn møder jeg mange mennesker som også har en passion for økologi, kvalitet og bæredygtighed, og jeg nyder at omgive mig med mange dygtige, lokale producenter som også sætter en ære i ordentlige råvarer.

Salt, sødt & sprødt

Mine buffeter er gerne bygget op omkring de grøntsager som er i sæson lige nu – og masser af dem.

Der vil typisk være 3-4 slags tilbehør med kartofler, couscous og salater med saftige dressinger, krydderurter og noget sprødt på toppen samt en rørt dip som fx humus eller fetacreme.

Hertil serverer jeg noget lækkert, langtidsstegt økologisk kød – fx fra økologiske lam eller fritgående kvæg efter princippet lidt men meget godt samt mit langtidshævede surdejsbrød og rørt smør.

Desserten tager typisk udgangspunkt i sæsonens frugter med sprøde, søde og syrlige elementer og kan tallerkenanrettes eller laves som en dessertbuffet.

 

Lokale producenter

Sydfyn er et slaraffenland af lokale økologiske frugt- og grøntsagsavlere, bæredygtige kvægholdere og mikrobryggerier. Det udnytter jeg naturligvis til fulde og gør meget gerne brug af de lokale råvarer som passer ind i mit køkken.

 

Mad lavet fra bunden

Min mad bliver lavet fra bunden, og jeg tager mig god tid til det. Jeg bager mine brød med surdej og de langtidshæver før de bages ved høj varme. Jeg bruger den bedste friskmalede økologiske mel fra Økomølleriet i Ringe. Lammekød og oksekød kommer fra fritgående dyr på Høkildegård og det langtidssteges typisk i 4-5 timer før det hviler og udskæres.

Økologi

Jeg er vokset op ude på landet i et hjem hvor der blev taget hensyn til dyr og miljø, og hvor økologi og sunde madvaner var en selvfølge. De værdier er blevet en del af mig og den måde jeg går i køkkenet på.

 

Du kan skrive til mig her